perjantai 14. heinäkuuta 2017

SSKY:n erikoisnäyttely 9.7.17

Paljon olemme viimetekstien jälkeen ehtineet touhuamaan. Suurinosa ajasta on kulunut Wilman kanssa ihmettelemään. Sen kanssa on kaikki mennyt hyvin. Arielin kanssa ne ovat ylimmät ystävykset. Wilma on todella reipas, utelias ja iloinen neitokainen mutta omaa myöskin temperamenttiä. Aivan ihastuttava pakkaus.

Välissä ehdimme käydä Pietarsaaren näyttelyssä. Siellä oli tuomarina Gunilla Skallman Ruotsista. Sekä Austin että Ariel saivat erinomaiset ja hyvät arvostelut.

Sunnuntaina koitti erikoisnäyttelyn vuoro. Tuomarina meillä oli Suomalainen Harry Tast. Koiramäärä ei päätä huimannut. Ilmoitettuna vain 19 koiraa joista kaksi oli poissa. Olin ilmoittanut sinne Arielin, Nillen ja Lotan. Sekä Nille että Lotta olivat molemmat tuomarilla käyneet. Muutama viikko aiemmin myös Seija soitteli ja kysyi että olenko menossa erikoisnäyttelyyn. Hänellä oli pieni pyyntö. He olivat Lassen kanssa ilmoittaneet Tepin veteraaniluokkaan ja pyysivät esitysapua. Tottahan toki minä lupasin auttaa. Tepin edellisestä kehäkäynnistä on kuutisen vuotta aikaa. Nyt mittarissa kuun lopussa mahtavat 11v. Sovimme tuolloin että käyn koittamassa Tepin kanssa ennen erkkaa ja tarvittaessa vielä toisenkin kerran. He asustavat tässä melko lähellä. ´Harjoituskertoja ei tarvittu kuin yksi. Sen verran kivasti Tepi silloin meni. Ennen kehää kysyin vielä Tuijalta haluaako hän mennä Austinin kanssa? Sovimme sitten että minä menen. Tuija toimi apukäsinä ja vaihteli koiria, toi numerolappuja ja nameja. Tätä me ollaan jokusen kerran tehty niin menee jo rutiinilla :)

Ensimmäisenä menimme Austinin kanssa. Nuortenluokassa oli kolme koiraa. Austin esiintyi rauhallisesti. Hän sijoittui lopulta luokassaan toiseksi saaden EH2. Tuomari totesi että on komeata kokoa ja näköä. Tarvitsee vain vielä aikaa ja massaa sekä liikkeet kovin ahtaat. Arvostelu oli tosi kiva.

Kuvat: Henna MattilaLennosta vaihto valioihin ja kehään Nillen kanssa. Urhoita oli neljä. Nillellä lähti taas osittain mopo keulimaan. Reipas ihana itsensä <3 Nille esiintyi myöskin luokassaan toiseksi saaden vielä SA:n. Eli VAL ERI 2 SA. Luokan voitti Trasseli Hengaillaan. Se ei monessakaan näyttelyssä ole käynyt mutta todella kiva poika. Olen siitä pitänyt ensimmäisestä kerrasta lähtien. Vaiouroksissa kaksi sai SA:n.

Kuva: Henna Mattila
 
 
Nillen jälkeen vaihto veteraani uroksiin. Tepi oli ainoa veteraani uros. Hän esiintyi yhtä reippaasti kuin kotona olimme harjoitelleet. Tuomari kehui vielä erikseen kuinka reipas pian 11vuotias Tepi on. Sen kanssa oli kyllä kiva mennä.  Esiinnyimme erinomaisen verran ja saaden SA:n sekä lipun parasuros kehään.
 
Kuva: Minna Jussila
 
Tepin jälkeen koitti parasuros kehä. Siellä meitä oli kaksi valiota ja yksi veteraani. Tuija tuli Nillen kanssa ja jatkoin itse Tepin kanssa. Molemmat pojat menivät reippaasti. Paras uros ykköseksi tuomari kätteli Trasseli Hengaillaan. Kakkos paikan hän osoitti Tepille ja kolmanneksi sijoittui Nille. Kehäsihteerin tarjotessa SERT:ä kiitime kauniisti ja tuomari todenteolla hämmästyi. Tämä oli Tepin ensimmäinen SERT sekä sijoitus PU-luokassa. Voi että olin iloinen erityisesti Seijan ja Lassen vuoksi mutta myöskin kasvattaja Anjan ja tukijoukko Trasselimamma Anitan puolesta.

Ja paras uros luokan jälkeen pääsimme suoraan Arielin kanssa. Nuoria tyttöjä oli kaksi. Arieli sijoittui luokassaan ensimmäiseksi saaden siis ERI 1 SA. Molemmat tytöt tästä luokasta jatkaa parasnartuissa.

Kuvat: Henna Mattila

 
 
 Ja Arielin jälkeen pääsin suoraan valioluokkaan Lotan kanssa. Valioluokassa koiria oli viisi. Lotta esiintyi hyvin reippaasti. Kaksi koiraa oli sijoittamatta ja toinen oli meidän Lotta ja toinen Härdellin Kuka Muu Muka. Tuomarilla oli vaikeus tehdä päätöstä ja juoksutti meidät vielä erikseen edestakaisin. Kätellen meidät valioluokan toisiksi. Kaikki neljä narttua saivat SA:n

Kuva: Henna Mattila

Paras narttuihin pääsimme veteraani nartun jälkeen. Narttuja oli kaksi nuorten ja neljä valioluokan. Tuomari kätteli valioista kaksi pois. Omg olimme siis molempien tyttöjen kanssa vielä jatkossa. Lopulta tuomari kätteli Lotan PN 4 ja toisen valionartun PN 3 sijalle. Whaaat Ariel PN 1 ja toinen nuortenluokan narttu PN 2. Tuomari perusteli valinnan sillä että nuortenluokan tytöt olivat hänen mielestään päivän parhaat nartut sekä ainoat joilla ei ollut ahtaat takaliikkeet.

Sitten olimmekin Arielin kanssa Rodun parhaan valinnassa. Uroksen ollen ROP ja Ariel VSP. Tepin kanssa kävimme vielä pokkaamassa ROP VET ruusukkeen.

Jäimme odottelemaan loppukehiä. Aika kului nopeasti vaikka kehä oli vielä myöhässä. Siellä saimme  tehdä kunnia juoksun ja kiitos näkemiin.

Päivä oli lämmin ja aurinkoinen ja seura hyvää. Kiitos kaikille avustajille ja mukana olleille. Tulokset yli odotusten. Odotuksia ei ollut. Ainoana pienoisena toiveena oli onnistua Tepin kanssa ja sen me teimmekin.

Päivän saldo

NUO Paarlemoer Amin "Austin" EH 2
VAL Nille Lycke v.d. Korte Toren "Nille" ERI 2 SA PU 3
VET Nalle-Haukun Turkka "Tepi" ERI 1 SA PU 2 SERT ROP-VET
NUO Paarlemoer Ariel "Ariel" ERI 1 SA PN 1 SERT VSP
VAL Nalle-Haukun Charlotta "Lotta" ERI 1 SA PN 2

Tästä seuraavaksi suuntaamme Joensuuhun. Sen jälkeen olikin joitakin suunnitelmia joista osa karsiutuu uuden työpaikkani vuoksi. Jokusessa tulemme kuitenkin vielä tänävuonna käymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti