keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Rakvere kr 15-16.10.2016

Ennen Rakverea palataan lokakuun alkuun. Silloin kävimme Tuulosen ryhmänäyttelyssä 1.10.2016. Tuomarina siellä oli Harto Stockmari, Suomesta. Matkassa minulla oli molemmat junnut Ariel ja Austin. Matkakaverina Noora ja hänen koiransa Karvarallin Nami Nami "Hilla". Tuomari oli tiukahkolla tuulella ja ERI:t oli niukassa. Austinin kanssa samassa luokassa oli toinen koira. Austin esiintyi hienosti. Sai ERIN, voitti luokkansa SA:n kera. Parasuros kehässä meitä oli kaksi Austin ja avoimen luokan koira. Tuomari kätteli Austinin ensimmäiselle palkintopallille SERT:n kera. Sitten alkoivat nartut. Arielin kanssa oli myös toinen junnukoira. Ariel sijottui luokkansa ensimmäiseksi saaden tuloksen EH 1. Jännitimme Nooran ja Hillan vuoroa. He saivat nartuista ainoana ERI:n ja SA:n. Loppukehään menimme Austinin ja Hillan kanssa. Austin ollen VSP ja Hilla ROP. Koiria oli yhteensä 15:ta, joista siis vain kolme sai erinomaisen. Arvostelusta ei selkeätä syytä löytynyt erin ja eh:n välille. Hienosti on junnuilla mennyt. Nyt on sekä Arielilla että Austinilla SERT.t "täynnä". Ihania lapsia <3

Liettuan jälkeen alkoi keskustelu mihinkäs seuraavaksi? Ehkä sitä voisi Virossa ja Latviassa käydä. Mennään viimeistään keväällä. Näyttelyitä tutkittua löytyi Rakveren kr näyttely. Sopivan matkan päästä Tallinnasta. No joo sinne mennään. Selvyyshän oli että sinne lähtee junnut. Koska Nille sijoittui viimereissulla PU 2 niin päätin myös sen ilmoittaa sinne. Hetki säädettiin ja väännettiin hotelleita. Lopulta matkaan oli lähdössä minä ja Tuijan perhe. Sekä viimemetreillä buukkasin vielä Kirken laivaan.

Alkoi odottelu. Eläinlääkäristä haimme 28vrk:n ekinokokkoosi säännön mukaan pillerit. Reisssuja kun on loppuvuodelle tulossa vielä muutama. Lopulta ilmestyi aikataulut. Siitä selvisi että meillä oli lauantaille tuomarinmuutoksena Saija Juutilainen, Suomesta. Schapendoeseja oli ilmoitettu 6. Tuomarinmuutos hieman harmitti sillä olemme lähdössä joulukuun alussa Ruotsin voittajaan. Saija on tuomaroimassa myös siellä. Odotuksia Ruotsin maalta ei ole mutta näemme pentujen isän sekä heidän perheensä. Sekä vihdoinkin Saralla on mahdollisuus tavata näistä kaksi pentua.

Matkaan lähdimme perjantaina iltapäivästä. Tallinnassa olimme 21.30. Noin kello 22 pääsimme lähtemään kohti Vergiä. Matkaa hieman reilut 100 km. Vergissä meillä oli vuokrattuna mökkimajoitus. Näyttelypaikalle Rakvereen noin 35km/suunta. Perillä olimme noin puoli 12 yöllä. Sitten yön pimeydessä alkoi majoituspaikan etsintä kunnes vihdoin löysimme Vergi puhkemajan ja piilotetun avaimen. Mökki oli kiva. Melko uusi, ei juurikaan käytetty. Löytyi jääkaapit, hellat ja sauna. Makuutilat makuuhuoneessa, olohuoneessa levitettävä sohva ja yläkerran parvi. Purimme auton ja melkopian kävimme nukkumaan.

Aamulla kellon soidessa kävimme koirien kanssa ulkona. Pikavalmistautuminen näyttelyyn. Teemu vei meidät näyttelypaikalle. Lähti lasten kanssa vierailulle kaivosmuseoon. Näyttelyalueena toimi Rakvere sport hall. Tilat olivat todella pienet ja ahtaat. Saimme ahdettua itsellemme kolosen kehän laidalle. Ulkona tapasin toisen paikalle tulevan väen. Maria ja Anniina Suomesta. Heillä oli mukana junnu ja avoluokan narttu sekä avoluokan uros. Kehät olivat aikataulussaan. Saimme jopa hetken odotella enne omaa vuoroa. Tuija oli kysynyt esittäisinkö Austinin? No tottahan toki :) Austin esiintyi todella hienosti. Sai tuomarilta hienon arvostelun sekä ERI, SA:n. Sitten kävin Nillen kanssa. Nille on hyvin varma esiintyjä joka nauttii siitä. Nyt se tuntui hieman lennokkaalta ja intoa todella paljon. Nille sai myöskin ERI ja Sa:n. Parasuroskehässä olimme me Tuijan kanssa. Nillen ollen PU 1 ja Austinin PU 2. Nille sai SERT:n ja valioutui EE MVA:ksi. Austin sain JUN SERT:n ja valioutui EE JMVA:ksi.
Sitten alkoi narttujen vuoro. Meitä oli kaksi samassa luokassa. Molemmat saivat ERI:n ja Arielin sijoittuen ensimmäiseksi. Molemmat tytöt saivat SA:n. Tähän väliin valittiin ROP juniori. Menimme jälleen Tuijan kanssa kehään. Tuomari teki Arielista ROP-juniorin. Avoimen luokan jälkeenvalittiin parasnarttu Arielin sijoittuen PN 2 saaden JUN SERT ja tullen myöskin EE JMVA:ksi. ROP kehässä meidän kanssa oli avoimenluokan narttu Demi. Nillen ollen ROP ja Demin VSP. Jäimme odottelemaan ryhmäkehiä. Ryhmätuomarina Marina Ostovskaya, Venäjä. Hän olisi ollut myös alkuperäinen tuomarimme. Koiria oli noin 20 paikkeilla. Tuomari vinkkasi meidät Nillen 8:n parhaan joukkoon. Siitä emme enään sijoittuneet mutta tunne oli melko mahtava :)
Kerrassaan hieno päivä. Mukana 3 koiraa ja 3 valiota. Tästä voi kevein mielin nukkua yön yli ilman seuraavan päivän paineita. Haaveet kävivät toteen.
Näyttelystä suuntasimme kaupan kautta mökille. Teemulla ja lapsillakin oli ollut mukava päivä kaivosmuseolla, josta oli todisteena paljon kivoja kuvia. Ilta meni saunoen ja rupatellen ja puoliltaöin punkan pohjalle.

Sunnuntaina Teemu vei meidät jälleen näyttelypaikalle. Tänään myöskin Kirke halusi mukaan. Tuomarina meillä oli Anatoli Zhuk, Belarus. Hiemna painoi väsymys mutta onneksi hyvä seura piti ajatukset hereillä. Lupauduin tänäänkin esittämään Austinin. Alkoi kehät ja Austin oli ensimmäisenä. Tuomari paukahti Austinin eteen yllättäen Austinin. Siitä Austin hieman säikähti. Esiintyi kuitenkin hyvin saaden ERI: ja SA:n. Nille sai myöskin ERI ja SA. Parasuros kehässä olivat kaikki urokset. Nille PU 1 ja Austin PU 3. Tänäänhän emme voineet enään vastaanottaa sertejä joten näin ollen Nille serti siirtyi ja junnu serti jäi jakamatta. Oli narttujen vuoro. Kävin kaivamassa Arielin hätäseen mukaani ja kehässäkin ajatus karkasi kun juoksi jo toista erää toisen perässä ajatellen että mennään yhdessä.. Molemmat junnut saivat jälleen ERI.n ja Arielin ollen ERI 1 ja SA. Taas välissä ROP juniorin valinta. Myös tämä tuomari teki Arielista ROP-juniorin. Arielin kanssa PN kehässä oli avoimenluokan narttu. Ariel PN 1. Tuija oli ottanut jo Nillen valmiiksi ja tulivat kehään. Nillen ollen ROP ja Ariel VSP. Tämän jälkeen purimme leirin. Lähdimme syömään Rakveren paikalliseen kebabiin. Oli hyvä ja siisti paikka. Tämän jälkeen vaihdoimme kahvilaan seinän taakse. Syötyämme palasimme Nillen kanssa ryhmiin ja juoksimme kunniakierroksen ja kiitos hei. Sitten suunta kohti Tallinnaa. Tallinnassa ehdimme käydä ostoksilla enne laivan lähtöä. Kotona olimme puolen yön paikkeilla. Nopeasti tavarat pois autosta ja nukkumaan.

Reissu oli kaikinpuolin onnistunut ja mahtava. Kiitos seuralaisillemme <3 Erityiskiitos kuljettajallemme joka teki matkasta helpon :) Nyt hetki huilataan ennekuin käväisemme Suomessa pari näyttelyä ja sitten kohti Latvian voittajaa.
Kuvia otimme jo illan hämärtyessä pimeän puolelle. Ariel, Austin ja Nille.

Ariel
15.10.2016 Saija Juutilainen
11 month, beatiful junior in exellent condition, correct substrance for age, nice outlines, correct angulations and feet, feminine head, still narrow, nice eyes, correct bite, beatiful topline, correct tail carriage, very easy movement with nice temperament, lovely condition.
ERI 1, SA, PN 2, ROP JUN, PN 2, EE JMVA

Nille
3y, nicely bodied male, beatiful muscels condition, correct outlines, body substrance, nice head and expression, correct bite, typical angulations and feet, nice coat quality, very easy movement and tail carriage, lot of temperament, nice drive.
ERI 1, SA, PU 1, SERT, EE MVA

Ariel
16.10.2016 Anatoli Zhuk
Exellent type, correct expression, a little bit narrow chest in front, movement light and balanced, a bit narrow front move, excellent temperament.
ERI 1, SA, PN 1,VSP

Nille
Excellent type, excellent propotion, nice head and expression, a bit short and straight upper-arm, movement light, powerful enough, excellent temperament.
ERI 1, SA, PU 1, ROP


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti