tiistai 5. heinäkuuta 2016

Uupsista keikkaa

Niin moneen kertaan olen vannonut ja vakuuttunut että päivittelen tännekin kuulumisia mutta kuinkas sitten on käynytkään. Viimeinen kirjoitus joulukuulta.. Facebookin Paarlemoer sivut ovat aktiivi uutisvirrassani sekä kotisivuja tulee täydenneltyä. Mutta josko nyt jälleen kerran tsemppaan itseäni sen sadannen kerran :)

Aika kuluu niin nopeasti. Talvi meni, kevät meni ja kesäkin jo hyvällä mallillaan. Pennutkin täyttäneet jo 8kk.

Mitäs kuuluu meille?
Ariel kävi koirakoulussa. Harmiksemme se loppui joten kotiopiskelua tarvii pitää yllä. Syksyllä sitten saamme varmastikkin jatkoa sille. Muutamissa näyttelyharjoituksissa olemme käyneet. Laavuiltu ja retkeilty. Arielista osoittautui myös oikea vesipeto. Ainoa koira joka meillä menee veteen. Ensin se oli itsestäkin kovin hauskaa mutta jälkiseuraamukset eivät olleetkaan niin lystikkäät. Mukavan takkusavotan saimme mahanalta. Myös näyttelyissä olemme käyneet lähes kaikkien kanssa. Mukavia tuloksia olemme saaneet. Lotalla lähti Vaasassa CACIB kello tikittämään ja viimeistä sertiä vailla suomen muotovalio. Nille on käynyt myöskin muutamissa hienoin tuloksin. Mynämäellä pokkasi ROP koiran paikan. Pennuista Ariel ja Austin ovat käyneet ennen erikoisnäyttelyä 4x pentunäyttelyssä varsin hienoin tuloksin ja hienoilla arvosteluilla. Ariel on ollut 3 x ROP ja 1 x VSP ja Austin 1 x ROP ja 3 x VSP.
Ulomaillakin kävimme Tallinnassa Eestin Voittajassa. Matkassa oli Lotta ja Nille. Kirke oli mukana myös. Ai että sain olla ylpeä 5,5v tytöstä joka oli niin reipas apulainen äitille. Reissukavereina oli myös Marjo ja Briard Jaro. Meillä oli tuomarinmuutos. Alkuperäisenä piti olla Marianne Holm. Hänen tilalleen vaihtui Tapio Eerola. Siellä sekä Nille ja Lotta olivat PU 2 ja PN 2. Lotta sai Viron sertin. PN 1 oli junnukoira jolle meni junnu serti. Ei siis hassumpi reissu.

Erikoisnäyttely Nastola 3.7.16
Viikonloppuna sunnuntaina oli rotumme erikoisnäyttely Nastolassa. Tuomarina siellä oli rodun erikoistuomari Rob Douma Hollannista. Olin ilmoittanut sinne Arielin ja Nillen. Tuija ilmoitti Austinin. Yhteensä ilmottautuneita oli ennätykselliset 91 koiraa. Tuosta määrästä vain muutama poissaolija. Pentuja oli imoitettu 7:n. Liikkeelle lähdimme aamuvarhain ennen kukon laulua. Alkoihan meilläkehäkin jo klo 9 mutta varustemäärällä myös jonkun tovin sai varata aikaa leirin pystytykseen. Onni oli aikoinaan hankittu teltta jonka tosin ekan kerran korkkasimme vasta nyt. Tosin lopulta keli osoittautuikin lämpimäksi ja kosteaksi. Sadetta saimme vasta ennen loppukehiä. Tuomari oli melko tiukahko eikä SA:t olleet mitenkään "helposti" saatavilla. Ainoastaan valioissa luokkavoittajat saivat kaikki SA:n. Käytti muutenkin skaalaa H-ERI. Tuomarina oli hyvin ystävällinen. Teki myöskin tarkkaa työtä. Arvostelut pitkät ja kattavat. Arielin kohdalla sain häneltä myös muutaman minuutin tai ainakin siltä se tuntui luennon koiran esittämisestä. Halusi että koira esiteään löysällä remmillä :) Kysyi onko minulla muitakin rotuja? Varsinaisissa luokissa se ei sitten enään niinkään asiasta huomautellut.
Pennut alkoivat uros pennuilla 7-9kk. Luokassa oli kolme pentua. Austin esiintyi Tuijan kanssa hienosti. Lopulta se oli luokka 1 ja sai KP:n ainoana uroksista. Nartuissa oli yksi 5-7kk pentu. Meidän luokassa oli myös kolme pentua. Lopulta myös Ariel oli luokkansa 1 ja sai ainoana myöskin KP:n. Rop pennun valinnassa olimme siis vastakkain Tuijan kanssa. Austinin ollen ROP pentu ja Arile VSP pentu. Tässävaiheessa Tuija sanoi että voinkin viedä sen loppukehiin ja BIS pennun valintaan. Sitten alkoi taas odotteu että pääsemme Nillen kanssa. Välillä oli mukava jutella sekä vanhojen että uusien tuttavuuksien kanssa. Nähdä erilaisia koiria. Aika kului todela nopeasti. Lopulta tuli valio urosten aika. Ilmottautuneita oli 11 mutta lopulta paikalla taisi olla 10. Tuomari otti koirat kahdessa osassa. Nille esiintyi hienosti. Valkkasi meidät myös jatkoon tiputtaessa osan pois. Juoksutti koiria ja siirsi paikkoja. Lopulta johdatti meidät jonon ensimmäisiksi. Luulin aluksi että haluaa vielä juoksuttaa kierroksen mutta ohjasikin meidät ykköspaikalle. Herrajee meinasi itku tulla kun tajusin meiän voittaneen luokkamme. Samoin kävi lopulta PU kisassa hänen ohjatessa siirtäessä meidät ensimmäisiksi luulin hänen vielä haluavan juoksuttaa ja miettivänsä lopullista sijoitusta mutta ohjasi jälleen ensimmiselle paikalle. Lopulta Nillen ollen myös PU 1. Tunne oli aivan uskomaton. Hienosti oli myös Helmin veli Kapu PU 3 sijalla. Lopulta Rop kehään saimme vastaan Puuparran Ruusan. Se on todella nätti koira. Joitakin kertoja olen sitä vuosien varrella nähnyt ja ollut aina yhtä ihastuttavan näköinen neitokainen. Lopulta Nille oli VSP ja Ruusa ROP sekä ROP vet. Sitten alkoikin odottaminen BIS pennun valintaan. Vettäkin alkoi sopivasti satamaan. Onneksi se hieman helpotti ennen kehän alkua. Tuijalle olin luvannut Austinin kassan mennä mutta ehdotin jo että josko hän menisi kastumaan :) Lopulta kaikki pennut kutsuttiin esiarvosteluun. Entuja oli aikas paljon. Tuomarina meillä oli Bengt-Åke Bogren. Esiarvostelussa kävikatsomassa kaikki koirat ja juoksutti ede takaisin. Sain Austinin liikkumaan todella hienosti. Sitten pääsimmekin juoksemaan isoon kehään. Siellä tuomari mietti pitkään. Kävi vielä katsomassa koirat läpi. Lopulta poimi 7:n jatkoon ja me olimme yksi niistä. Siinä kohtaa olin jo hyvin tyytyväinen. Lopulta kuulutettiin BIS 2 pennuksi Schapendoes Paarlemoer Amin, omistaja Tuija Hartus. Se tunne oli aikas uskomaton ja kesti hetken tajuta että todellakin me olimme pallilla BIS 2. Niin hienoa työtä on Tuija Austinin kanssa tehnyt! Kiitos myös luottamuksesta että saan hänen kanssaan käydä. Tästä on hyvä jatkaa. Kerrasaan hieno päivä.

Paarlemoer Amin "Austin" PEK 1 KP, ROP-pentu, BIS 2-pentu
Paarlemoer Ariel " Ariel" PEK 1 KP, VSP-pentu
Nille Lycke v.d. Korte Toren "Nille" VAK ERI 1, SA, PU 1, VSP
Kuva Tuija Hartus kuva Tuija Laurila
 kuva Tuija Laurila
 Kuva Tuija Laurila
 
Arvostelut:
Austin:
Lovely youngster. Correct size and propotions. very type maskuline head. well propotioned roundeye. Thin ear. Scissor bite. Correct light bone. Lovely coat texture. He moves typical springy.
 
Ariel:
8 months. Very lovely youngster. Correct size and propotions. Lovely feminine head. Typical expression. Thin ear, round eye. Good neck. Very lovely body for her age. Typical angulations. Light bone. She moves correct but don`t control her.
 
Nille:
2,5years. Correct size and lenght of body. Maskuline head. Well propotioned. Brown roud eye. Thin ear. Correct bite. Good neck. Well bodied. Typical angulations around. Moves springy. Typical tail action. Well presented.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti