maanantai 8. toukokuuta 2017

Tampere KV 6.5.17

Jälleen koitti lähtö koiranäyttelyyn. Tällä kertaa suuntasimme hyvinkin lähelle Tampereen messuhallia. Tätä näyttelyä pohdin jonkin aikaa mutta ilmoitettua tuli sillä olihan kyseessä "kotinäyttely". Rotumme tuomarina Hollannista erikoistuomarin oikeudet omaava Hans Van Den Berg. Tiesin hänen käsialan pitävän kevyt rakenteisesta eikä liian isosta Schapendoesista. Kotoa ilmoitin Arielin, Helmin ja Nillen. Ilmoitettuja koiria oli 31. Joista 15 urosta ja 16 narttua. Melko tasainen jakauma. Pääsimme hyvin kehän laidalle. Mukana taustajoukoissa ja apukäsinä oli Kirke, Anni, äitini ja Veikko.

Kehä oli aikataulussaan. Junnu uroksia oli neljä ilmoitettu joista yksi oli poissa. Kaikki saivat H:n. Sitten oli Austinin vuoro nuorten luokassa. Hänen kanssaan oli toinenkin uros. Austin esiintyi kauniisti tosin pöydällä olisi ollut mukavampi istua kuin seistä :) Tuomari rokotti koosta reippaasti lisäksi olisi toivonut kokoon nähden pidempää kuonoa ja takaliikkeet kovin ahtaat. Onhan se iso niin kuin on sisarensa Ariel mutta muuten kivasti rakentuneet. Toinen poika sai ERI:n ja SA:n sekä sijoittui myös PU kehässä. Avoimessa luokassa oli kaksi koiraa jotka molemmat saivat EH:t. Sitten olikin meidän vuoro Nillen kanssa. Valio uroksia oli kehässä seitsemän. Tämä tuomari myös juoksutti meitä paljon. Ensin menimme yhdessä jonka jälkeen hän otti jokaisen yksitellen. Tutki tarkasti pöydällä, juoksutti edestakaisin sekä ympäri. Sitten koitti meidän vuoro Nillen kanssa. Ensin tuomari tutki Nillen. Sitten se juoksutti meidät. Nille sai ERI:n kuten muutkin valio urokset. Koitti kilpailuluokka. Taas saimme juosta. Tuomari valitsi neljä jatkoon. Saimme jälleen juosta. Lopulta meitä oli enään kaksi jäljellä Nille sekä Ransu joka palasi kehään pitkän tauon jälkeen. Juoksutti vielä meitä yhdessä ja kätteli meidät luokkavoittajiksi. Tästä jatkoimme PU kehään jonka Nille voitti.

Sitten oli vuorossa junnu nartut joten saimme hetken vielä odottaa Arielin kanssa. Lopulta koitti meidän vuoro. Arielin kanssa oli myös toinen nuorten luokan narttu. Tuomari piti kovasti Arielista. SA jäikuitenkin saamatta koon vuoksi. Ariel oli luokansa ensimmäinen. Sitten odottelimme hetken ennekuin menimme Helmin kanssa. Helmi on myöskin ollut pitkällä tauolla eikä sen karva vieläkään parhaimmillaan ole mutta hiljalleen. Esiintyi kuiteskin kivan iloisesti ja sai ERI:n sekä oli luokkansa kolmas.

Lopulta koitti rodun parhaan valinta. Meidän kanssa oli Minnan junnu narttu. Juoksutti meitä muutaman kerran ympäri ja ojensi meille ROP ruusukkeen. Näin ollen Nille PU 1, CACIB, ROP.

Osallistuimme Helmin kanssa myös Nalle-Haukun kasvattajaryhmään. Ryhmä sai KP:n ja näin ollen oli ROP ryhmä kn mitakaan ryhmiä ei ollut.

äivä oli melko pitkällä joten ryhmien alkuun ei ollut kovinkaan kauaa. Kävin sekä Nillen kanssa että kasvattaja ryhmänä. Molemmista tuttu läpijuoksu.

Päivä oli hyvin hauska ja aika meni nopeasti. Tuomari oli hyvin hyvin huumorintajuinen ja monta hauskaa juttua saikin kuulla. Nyt huilaamme viikon kunnes suuntaamme kohti Salon ryhmänäyttelyä jossa tuomaroimassa on Nillen kasvattaja.

 
 Kuvista kiitos: Tuija Hartus


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti