perjantai 12. elokuuta 2016

Liettuan Jackpot Druskininkaissa 5-7.8.2016

Kauan kauan sitten heräsi ajatus että kesällä voisi suunnata Liettuaan Druskininkain kolmipäiväiseen näyttelyyn. Hetken mietittyä asiaa alkoi toteutus. Päädyimme lähtemään omalla autolla. Alun perin pakettiautolla ja hotellimajoitus mutta suunnitelmat muuttuivatkin ja lähdimme matkailuautolla ja majoitus leirintäalueella. Koirista päätin kotoa viedä kaikki jotka jotakin voivat saada. Huh hullun hommaa näin jälkikäteen ajateltuna :) Vielä edellispäivänä mietin Helmin kotiin jättämistä mutta ei kyllä se matkaan sai lähteä kun ilmottautumisetkin maksettu. Rokotukisneen ja madotuksineen sekä ilmottautumismaksuineen näyttelylle kertyi hintaa enempi kuin lakisallii mutta sitähän tämä harrastus on :) Matkaan siis kotoa lähti Helmi, Lotta, Nille ja Ariel. Lisäksi otin mukaani Austinin. Matkaseuraksi Marjo ja briard Jaro. Toomas lähti apupojaksi ja ystäväni Julia ajamaan osan matkasta.

4.8.2016 torstai
Kotipihasta karautimme matkaan 02.00. Haimme kyytiin Marjon sekä Jaron ja Julian. Ajoimme Helsingin satamaan josta Tallink lähti 7.30. Koirat matkustivat laivamatkanajan autossa. Noin klo 10 pääsimme lähtemään Tallinnasta kohti Liettuaa. Matkalla ajoimme ensin Virosta Latviaan ja sen halki Liettuaan. Druskininkai on vain 5km päässä Valko-Venäjän rajasta. Liikenne oli hullua. Sait seurata koko aika tietä ja taustapeiliä. Rekat ohittivat koko ajan. Mutta siihen tottui. Se ei ollut niin kamalaa mitä olisi voinut kuvitella. Tietkään eivät olleet niin huonossa kunnossa kun olin niiden luullut olevan. Matkalla pysähdyimme useampaan otteeseen. Sää oli todella aurinkoinen ja lämmin vaikka muutaman sadekuuron matkalla saimme. Perillä kohteessa olimme 23.30. Mittarin kertyi reilu 900km. Perillä leiri pystyyn, koirat pissalle ja evästämään ja nukkumaan.

5.8.2016 Perjantai
Lähdimme jo aamusta näyttelyalueelle vaikka kehät olivat hieman yli klo 14. Onneksemme kaikkien päivien kehät olivat meillä samassa 1 kehässä joten teltan kannalta ihanne. Saimme sen hyvin lähelle kehän reunaa. Näyttelypaikka oli iso vanha lentokonekenttä. Lämpöä reippaasti yli +30c. Numerolaput saimme myöskin kehästä. Schapendoeseja oli ilmoitettu 5 ja ne kaikki siis olivat itseltäni mukana.
Ensimmäisen päivän tuomarina oli Grzegorz Robak, Puola.
Austin ROP-juniori
Arieli VSP-juniori
Helmi VACA
Lotta CACIB, VSP--> LT MVA
Nille CACIB, ROP--> LT MVA

Olin varautunut että max 2-3 koiraa on kerrallaan kehässä. Toomas ja Marjo oli lupautunut auttamaan. Tuomari halusikin neljä. Onneksi tätä ennen oli Petra kysynyt tarvitsenko apua johon olin jo todennut että en. No Petra hyppäsikin jeesaamaan. Muina päivinä tajusin kuinka erilailla tuomarit koiria kehään haluavat. Onni on kehänlaidalla avuliaat muut Suomalaiset <3
Mutta ensimmäisen päivän saldo 2 x LT MVA:ta. Ryhmiin jäimme mutta tapamme mukaan kiitos ja hei. Näyttelyn jälkeen haimme pizzaa ja isuskelimme ulkona piha-alueellamme.

6.8.2016 Lauantai
Taas numerot aamulla kehästä.
Tämän päivän tuomari: Augustin Ionescu, Romania
Ariel ROP-juniori--> LT JMVA
Austin VSP-juniori--> LT JMVA
Helmi VACA saaden myös toisen LT CAC eli luokkasertin
Lotta CACIB, VSP
Nille CACIB, ROP

Tämän päivän saldona junnuvalioudet Arielille ja Austinille.
Illalla kävimme syömässä leirintäalueen ravintolassa.

7.8.2016
Tuomari: JAnelle Robbins, Australia
Ariel ROP-juniori
Austin VSP-juniori
Lotta VACA
Helmi CACIB, VSP--> LT MVA
Nille CACIB, ROP

Tänään Helmi sai myös kolmannen luokkasertinsä joka olisi valiouttanut sen. Niitä emme tarvinneet sillä se valiotui suoraan isolla N sertillä saaden myös sen CACIB:n joka sille reissulta riittikin ja tullen vielä LT MVA:ksi. WOW mitkä tulokset kaikille tittelit :) Olisin voinut pelata myös jo aiemmin Lotan ja Helmin kanssa mutta ajattelin että en siihen ryhdy koska molemmat ovat sinne ilmoitettu. Osallistutaan kaikilla loppuun saakka. Myöskin Jarosta tuli LT MVA joten kaikille koirille todella loistokasta.

Näyttelyn jälkeen pakkasimme tavarat ja lähdimme ajamaan kohti Tallinnaa. Tiedossa oli yöajoa. Liikenne oli onneksi hyvin rauhallista. Satamassa olimme maanantaina aamuvarhain joskus 4 pintaan. Laiva lähti kohti Helsinkiä 7.30. Se ihana tunne kun sait avata kotioven :) Reissu oli pitkä ja raskas mutta todella kokemisen arvoinen.

<3 Iso kiitos kaikille meitä avustaneille <3
Lotta, Helmi, Nille , Ariel & Austin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti